flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати анонімного опитування відвідувачів Дніпровського апеляційного суду

01 квітня 2019, 11:36

Дніпровський апеляційний суд, відповідно до наказу № 31/аг від 26 лютого 2019 року “Про організаційні заходи щодо проведення оцінювання роботи суду” провів комплексне оцінювання роботи суду. У тому числі і анонімне анкетування відвідувачів щодо якості функціонування суду, застосовуючи СОРС. Датами для проведення анкетування та підрахунку результатів визначено період з 01 березня по 01 квітня 2019 року.

У ході дослідження опитано 144 респонденти. За результатами опитування щодо якості роботи суду більшість учасників роботу Дніпровсьокго апеляційного суду оцінили на 4 бали (40%),  на 5 балів - 31%, на 3 - 21%, на 2 - 6% та на 1 - 2%  відвідувачів.

Доступність суду, зручність та комфортність перебування у ньому. роботу працівників апарату суду громадяни оцінили на 5 балів.

Дотримання строків судового розгляду в середньому отримали оцінку "задовільно". Сприйняття роботи судді за всіма показниками - 4 бали.

За результатами проведеного анкетування в цілому суд отримав позитивну оцінку. У той же час необхідні покращення у пианнях достримання строків судовго розгляду та сприйняття роботи судді через цей показник. Питання наявності місць для паркування біля суду належить виключно до компетенції міськради, оскільки суд не має своєї прилеглої території. Актуальною також залишається питання обізнаності з роботою суду - більшість відвідувачів оцінили цей показник на 3 бали.  

Більш детально з результатами опитування можна ознайомитись за посиланням  

Дане анкетування Дніпровський апеляційний суд проводить відповідно до рішення РСУ № 53 від 17 вересня 2018 року “Про застосування системи оцінювання роботи суду (СОРС) з метою отримання інформації про поточну ситуацію роботи судів та визначення потреб органів системи правосуддя”.

Нагадаємо, що рішенням Ради суддів України (РСУ) № 28 від 02 квітня 2015 року затверджено рамкову систему оцінювання роботи суду в Україні під назвою “Система оцінювання роботи суду: стандарти,критерії, показники та методи” (СОРС). РСУ рекомендовано судам застосовувати СОРС для проведення оцінювання роботи суду. Періодичність проведення СОРС — один раз на три роки.

Рішенням РСУ № 26 від 08 квітня 2016 року затверджено методичний посібник “Застосування Системи оцінювання роботи суду”, який розроблено та рекомендовано експертами проекту USAID “Справедливе правосуддя”. Посібник містить стандартні та однакові для всіх судів України анкети, які і по сьогодні використовуються судами для проведення опитування відвідувачів, а також внутрішнього опитування працівників суду та суддів. Вносити зміни до анкети, зокрема інформації щодо розробника чи замовника, можуть її розробники - експерти проекту USAID “Справедливе правосуддя”.