flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Останньому з п`яти підозрюваних у перестрілці на вулиці Тітова у Дніпрі Дніпровський апеляційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

23 квітня 2020, 15:45

Сьогодні у Дніпровському апеляційному суді продовжили розгляд апеляційної скарги прокуратури на ухвалу Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська від 26.02.2020 року, якою до одного з громадян, який підозрюється у вчиненні кримінального правопрушення, передбаченого частиною четвертою статті 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї) обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 60 днів.

Нагадаємо, що дана особа разом з іншими чотирма підозрюється у перестрілці на вул. Титова у м. Дніпрі. Підозрювані, не зважаючи на значне скупчення людей і, зокрема, дітей, транспорту, не реагуючи на законні вимоги поліцейських припинити протиправні дії, продовжували застосовувати зброю.

Заслухавши сторону обвинувачення та захисту, перевірившм матеріали справи, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду постановила апеляційну скаргу прокурора задовольнити частково, ухвалу Бабушкінського районного суду скасували та постановили нову, якою до підозрюваного обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Громадянина взяли під варту одразу ж у залі суду.

Нагадаємо, що 4-х підозрюваних у даному кримінальному правопорушенні вже було взято під варту у Дніпровському апеляційному суді першого та дев`ятого квітня 2020 року.

Таким чином рішеннями Дніпровського апеляційного суду всі 5 підозрюваних у зухвалій перестрілці посеред вулиці у м. Дніпрі знаходяться під вартою.