flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

​Робоча група при Комітеті ВРУ з питань правової політики погодила нову схему мережі судів Дніпропетровської області

25 травня 2021, 15:10

На черговому засіданні робочої групи при Комітеті ВРУ з питань правової політики, яка займається змінами мережі загальних місцевих судів в областях у зв'язку зі зміною адміністративно-територіального устрою, було погоджено пропозиції Дніпропетровської області. 

До складу робочої групи входять представники органів та установ виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, прокуратури, Національної поліції, пенітенціарних установ, територіальних управлінь ДСА України та голови апеляційних судів з кожного регіону, які у повному обсязі обізнані про особливості нового адміністративно-територіального устрою районів конкретної області.

Нову схему окружних судів Дніпропетровської області членам робочої групи презентували голова Дніпропетровського апеляційного суду Наталія Деркач, начальник ТУ ДСА у Дніпропетровській області Ганна Ігнатьєва та член РСУ, суддя Ленінського районного суду міста Дніпропетровська Дмитро Мовчан.

Наталія Деркач зазначила, що у змінах мережі загальних судів області враховано всі складові вимоги: кількість новоутворених районів, кількість населення у кожній територіальній громаді та окремому окрузі відстані між судами та громадами, логістика та наявність громадського транспорту, наявність структур правоохоронних органів, ізоляторів тимчасового тримання тощо.

"Представленню нашого варіанту утворення нових окружних судів передувало тривале і детальне обговорення у судах, консультації з представниками правоохоронних органів та органів місцевої влади, у підсумку якого ми прийшли до єдиного і дієвого, на нашу думку, варіанту, який передбачає утворення 16 окружних судів замість 46–и чинних на даний час", - повідомила вона.

Разом з тим, голова Дніпровського апеляційного суду зазначила, що це робочий варіант, до якого можуть вноситися певні зміни, які стосуватимуться назви судів, приміщень, у яких вони розташовуватимуться, кількості суддів відповідно до розрахунків навантаження, але суттєво на зміну запропонованої схеми вони вже не впливатимуть.

Цього дня свої пропозиції щодо нової мережері судів першої інстанції також презентували представники судової влади Запорізької та Івано-Франківської областей. 

Підсумовуючи засідання, Голова Ради суддів України Богдан Моніч зазначив, що узгодження схеми нових окружних судів в областях свідчить про високий професіоналізм та відповідальність представників судової влади, представників виконавчих органів державної влади та органів місцевого самоврядування на місцях, правоохоронців, які на рівні з суддями зацікавлені в організації належного доступу громадян до правосуддя.