flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звернення до ЗМІ, телеграм-каналів та інших інформаційних ресурів з проханням не спекулювати на темі виборів голови Дніпровського апеляційного суду та впливу певних осіб на їх хід

13 жовтня 2021, 14:30

Після виборів голови Дніпровського апеляційного суду у ЗМІ, ряді телеграм-каналів та на сторінках у мережі Facebook продовжуються публікації вже ніби то на підтримку апеляційного суду, зокрема, голови суду Наталії Деркач проти якої напередодні виборів у ЗМІ регіону та України розвернулась замовна інформкапанія.

Дніпровський апеляційний суд наполегливо просить ЗМІ та інші інформаційні ресурси утриматись від публікацій відверто маніпуляційного та провокативного характеру про ніби то посягання Г.Корбана та Б.Філатова на незалежність суду апеляційної інстанції, а також на хід виборів голови апеляційного суду. Просимо не втягувати суд у політику та не маніпулювати подіями, визваними виборами голови суду.

Наголошуємо, що відповідно до ст 126, 129 Конституції України судді при здійсненні правосуддя незалежні й підкоряються лише закону, а вплив на них у будь-який спосіб забороняється. Незалежність і недоторканність суддів гарантуються Конституцією та законами України. Незалежність судової влади, її рівність із законодавчою та виконавчою владою є невід'ємними ознаками правової держави, в якій кожен має право на судовий захист своїх прав і свобод. Незалежність судів встановлена в Україні як конституційний принцип організації та функціонування судів з метою забезпечення права осіб на такий захист.