flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

П`ять років позбавлення волі: вирок Дніпровського апеляційного суду крадієві камер відеоспостереження у м.Дніпро на суму близько 638,5 тис грн

03 лютого 2021, 17:56

Колегія суддів Дніпровського апеляційного суду 03 лютого 2021 року ухвалила вирок, яким раніше судимого мешканця м.Кам`янське визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно).

Встановлено, що даний громадянин протягом 2017-2018 років з метою реалізації здійснив ряд крадіжок камер відеоспостереження, які є частиною єдиної системи ситуаційного відеоспостереження у м. Дніпро та дозволяють стежити за обстановкою на дорогах, чим завдав КП “ІНФО-РАДА-ДНІПРО» Дніпровської міської ради матеріальну шкоду на суму близько 638,5 тис грн.

Вироком Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 06 листопада 2020 року чоловіка було визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років.На підставі ст.75 КК України громадянина було звільнено від відбування покарання з випробовуванням, призначивши іспитовий строк три роки. Також судом першої інстанції було постановлено стягнути з особи на користь КП “ІНФО-РАДА-ДНІПРО” матеріальну шкоду у розмірі близько 638,4 тис грн.

На вирок суду першої інстанції була подана апеляційна скарга.

Дослідивши матеріали справи та врахувавши дані про особу обвинуваченого, який раніше судимий, маючи не погашену в законному порядку судимість за вчинення корисливого злочину, вчинив нові умисні злочини проти власності (а саме більше 15 епізодів крадіжок камер відеоспостереження) та нанісши цим потерпілій стороні матеріальні збитки у розмірі більше 600 тис. грн., яка так і не була відшкодована, колегією суддів Дніпровського апеляційного суду було скасовано вирок суду першої інстанції у частині призначення покарання.

Вироком суду апеляційної інстанції громадянину призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. В іншій частині вирок суду першої інстанції залишено без змін.