flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення оперативної наради суддів Дніпровського апеляційного суду щодо грошової допомоги Збройним силам України

17 березня 2022, 12:28

Р І Ш Е Н Н Я

Оперативної наради суддів Дніпровського апеляційного суду  

15 березня 2022 року                                                                                 м. Дніпро

                                                                                                 

За статтею 17 Основного Закону України захист суверенітету і територіальної цілісності України є справою всього Українського народу.

            В умовах збройної агресії з боку Російської Федерації проти України Збройні сили України, сили територіальної оборони, громадяни України, волонтери, благодійні та інші організації й установи потребують грошової та іншої допомоги.

            Судді Дніпровського апеляційного суду, вірні присязі служіння Українському народу, готові   надати необхідну грошову допомогу Збройним силам України, силам територіальної оборони, громадянам України, волонтерам, благодійним та іншим організаціям, установам, які її потребують у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України.

            Ураховуючи викладене, керуючись статтею 17 Конституції України, Указом Президента України від 24.02.2022 р. №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затверджений Законом України від 24.02.2022 р. №2102-ІХ,  судді Дніпровського апеляційного суду

УХВАЛИЛИ:

  1. До завершення збройної агресії Російської Федерації проти України здійснювати перерахунок грошових сум у розмірі до 50% суддівської винагороди (після відрахування податків та зборів) суддів Дніпровського апеляційного суду на потреби Збройних сил України, сил територіальної оборони, гуманітарні потреби та на адресу інших одержувачів, які потребують допомоги у зв’язку зі згаданою агресією.
  2. Перерахунок грошових сум, зазначених у п.1 цього Рішення, здійснювати на підставі заяви судді Дніпровського апеляційного суду, що подається до відділу планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності із зазначенням рахунку на який необхідно перерахувати кошти, та (або) у спосіб здійснення суддею самостійно грошового платежу (платежів), у тому числі, за необхідності, готівковими коштами на зазначену у цьому Рішенні мету.

 

 

СУДДІ

ДНІПРОВСЬКОГО АПЕЛЯЦІЙНОГО СУДУ