flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важлива інформація про організацію роботи Дніпровського апеляційного суду під час повятряноі тривоги та інших сповіщень про небезпеку

23 серпня 2022, 09:00

Відповідно до статті 26 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", правосуддя на території, на якій введено воєнний стан, здійснюється лише судами. На цій території діють суди, створені відповідно до Конституції України. Скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється. У разі неможливості здійснювати правосуддя судами, які діють на території, на якій введено воєнний стан, законами України може бути змінено територіальна підсудність судових справ, що розглядаються в цих судах, або в установленому законом порядку змінено місце знаходження судів.

Отже, навіть в умовах воєнного або надзвичайного стану конституційні права людини на судовий захист не можуть бути обмежені. Водночас, ситуація, що склалася, потребує вжиття невідкладних заходів, які мають бути спрямовані на забезпечення безпеки відвідувачів, суддів, працівників апарату судів, інших працівників органів системи правосуддя, визначення чіткого алгоритму дій у разі загострення ситуації з метою збереження судових справ, матеріально-технічних цінностей, документів.

У зв`язку із загрозою життю, здоров`ю та безпеці працівників та відвідувачів суду Дніпровський апеляційний суд у своїй роботі керується наказом Голови суду Про організацію роботи суду під час повітряної тривоги та інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управлінь цивільного захисту .

Просимо відповідально та уважно поставитись до таких заходів безпеки і не нехтувати ними!