flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні у прямому ефірі на 34-му телеканалі судді Дніпропетровщини, керівництво Державної виконавчої служби, представники приватних виконавців та іноземні експерти обговорять питання втручання у діяльність суддів та виконання судових рішень

10 жовтня 2018, 15:59

Сьогодні у прямому ефірі о 18.50 на 34-му телеканалі Дніпра у програмі "Грані" Уповноважений Радою суддів України для роботи у Дніпропетровській області Дмитро Мовчан підніме гостру  проблему втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя  та окреслить шляхи якісної взаємодії між судами та державними виконавцями щодо проблеми виконання судових рішень в Україні та на Дніпропетровщині.

332 повідомлення про втручання у роботу суддів в Україні офіційно зареєстровано за 9 місяців цього року!  Більше 40 повідомлень від суддів Дніпропетровщини надійшло до Вищої ради правосуддя з початку 2018 року. Дніпропетровська область друга в Україні після Києва та Київської області за кількістю таких випадків. 

Якими мають бути механізми, що дозволять позбутися випадків, коли сторони по справі намагаються використати право сили проти сили права та тиснуть на суддів аж до фізичної розправи.

А також як зрушити з місця питання повного виконання судових рішень? Адже занизький рівень виконання судових рішень не лише знижує довіру до судової гілки влади, а й підриває імідж України як правової держави У 2018 році  в Україні від загальної кількості справ, що надійшли на виконання до державної виконавчої служби виконано лише 37,8%! На Дніпропетровщині ці показники складають 43%.

Ці та інші питання взаємодії судової гілки влади, державної виконавчої служби та приватних виконавців також обговорять суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний, начальник Управління державної виконавчої служби територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Андрій П`ятницький та голова Ради приватних виконавців Дніпропетровського регіону Юрій Лисенко. Корисним досвідом Литви щодо організації роботи приватних приставів поділиться співзасновник бюро приставів Литви Валдас Чеглікас.