flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чужих дітей не буває!

30 жовтня 2018, 16:19

Розхідні матеріали та ліки на рік для оперування та лікування дітей з природженою патологією щелеп та обличчя отримало відділення щелепно-лицьової хірургії лікарні ім.Мечникова. Все необхідне: від катетерів, пелюшок, хірургічних комплектів до дитячих ларингомасок, ниток для оперативних втручань, ендотрахіальних трубок тощо у відділення передав Дніпровський апеляційний суд в рамках гуманітарної програми, яка не один рік діє у суді.

Відідлення щелепно-лицьової хірургії – одне з найбільших профільних відділень в Україні. Тут надають не лише кваліфіковану медичну допомогу дорослим пацієнтам з  патологією та травмами щелепно-лицьової області, а й допомагають повернутись до повноцінного та якісного життя малим пацієнтам з природженою патологією «заяча губа» та «вовча паща». Таких пацієнтів у відділенні сотні. І більшість з них діти соціально-незахищенних категорій (діти-сироти, з малозабезпечених родин). Після допомоги лікарів діти, яких прооперували нічим не відрізняються від своїх однолітків. Їх часто усиновлюють родини з України та з-за кордону. Лише у 2017 році у віддділені прооперували більше 50 малих пацієнтів, серед них і діти з родин внутрішньо-переміщених осіб з Донецької та Луганської областей.

«У той час, коли дехто з батьків відмовляється від таких дітей від самого народження, ми робимо усе можливе аби повернути малечу до нормального життя у соціумі. Лікарі відділення виїжджають у дитячі будинки, готують дітлахів до оперативних втручань та починають лікувати, коли тим виповнюється півроку. Аби повернути  до нормального життя та позбавити природжених вад необхідно провести до 4-8 оперативних втручань для однієї дитини! Тож відділення відчуває постійну необхідність у великій кількості розхідних матеріалів та ліків. Усі лікарі лікарні імені Мечникова допомагають вилікуватися найбіль вразливим прошаркам населення, адаптуватися та бути в подальшому гідними членами суспільства. Ми дякуємо за таку опору та підтримку», - зазначив головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

За словами завідуючого відділенням щелепно-лицьової хірургії медзакладу Олексія Комка, матеріалів та ліків, які надійшли від Дніпровського апеляційного суду вистачить щонайменше на рік. "Ми щиро вдячні за розуміння складності нашої роботи та готовність допомогти і підставити своє дружнє плече, адже діти - це найцінніше, що у нас є", - зазначив Олексій Комок.