flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Дніпровському апеляційному суді продовжили розгляд кримінального провадження за апеляційними скаргами прокурора та адвокатів обвинуваченого Олексія Цаценка

17 січня 2019, 15:47

Сьогодні у Дніпровському апеляційному суді продовжено розгляд кримінального провадження за апеляційним скаргами  Олексія Цаценка, його адвокатів та прокурора на вирок Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 31.07.2018 року щодо обвинуваченого Цаценко О.В.

Нагадаємо, що суд першої інстанції визнав громадянина Цаценка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, які спричинили смерть потерпілого). В результаті ДТП загинув його бізнес-партнер - Лященко С.В. Суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді 6 років та 6 місяців позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Сьогодні у ході судового засідання по даній справі суд заслухав думку всіх учасників процесу, які подали апеляційні скарги. Адвокати обвинуваченого просять пом’якшити покарання з 6 років 6 міс позбавлення волі до 3 років. Сам обвинувачений просить вирок суду першої інстанції скасувати та призначити новий судовий розгляд, а також змінити йому запобіжний захід з тримання під вартою на менш обтяжливий. Потерпілі та їх адвокати просять вирок суду першої інстанції залишити без змін.

Колегія суддів апеляційного суду оголосила перерву у справі до 11.30 год 14 лютого 2019 року, у зв’язку з необхідністю витребування з Красногвардійського  районного суду робочих дисків фіксування вказаного судового розгляду.   

Обвинувачений Цаценко продовжує знаходитись під вартою.