flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сорок днів тримання під вартою — рішення Дніпровського апеляційного суду стосовно громадянки, яка підозрюється у ряді кримінальних правопорушень відносно дитини над якою встановила опіку

04 вересня 2019, 16:31

Дніпровський апеляційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 40 днів до 14.10.2019 року для громадянки, яка підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.127, ч.2 ст.146 та ст.166 КК України — катування, незаконне позбавлення волі, злісне невиконання обов`язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування.

Так, правоохоронці на місці проживання дітей виявили 8-ми річного хлопчика, який із зав`язаними очима був прикутий металевим ланцюгом за шию до ліжка. Дитину одразу ж звільнили та надали медичну допомогу. Інших дітей вилучено з родини та передано до центру соціально-психологічної реабілітації.

Ухвалою слідчого судді Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська (суд першої інстанції) до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяці. Представники прокуратури не погодились з таким рішенням та подали апеляційну скаргу, у якій просили скасувати ухвалу суду першої інстанції та постановити нову, якою обрати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Підозрювана категорично заперечувала проти апеляційної скарги.

Вислухавши доводи сторін по справі колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора та обрала до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 40 днів, до 14 жовтня 2019 року. Своє рішення судді мотивували наявністю відповідних ризиків та тяжкістю інкримінованого злочину. Підозрювану одразу ж взяли під варту у залі суду