flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпровський апеляційний суд залишив без змін ухвалу суду першої інстанції щодо застосування до ексголови Агенства держмайна запобіжного заходу у вигляді особистої поруки

01 жовтня 2019, 14:36

Сьогодні у Дніпровському апеляційному суді колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу прокуратури Дніпропетровської області на рішення Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 16 вересня 2019 року, яким для колишнього голови Агентства держмайна Дмитра Колєснікова обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Органи досудового слідства підозрюють експосадовця у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.2 ст.364 КК України - зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

У матеріалах досудового слідства йдеться про те, що перебуваючи на посаді голови Агенства держмайна, Колєсніков вчинив незаконні дії, внаслідок яких відбулося відчуження ряду об’єктів нерухомості у м. Дніпрі: виробничого та лабораторно-побутового корпусу, які перебували на балансі ДП «НДТІ». Він підозрюється у тому, що підписав документи, якими ці приміщення були вилучені з переліку майна вказаного підприємства. Такі дії посадовця, на думку органів досудового слідства, зробили можливим незаконну приватизацію та відчуження цих об`єктів. Збитки державі від протиправної діяльності колишнього голови Агенства держмайна оцінюються у розмірі 16 701 382 грн.

Заслухавши доводи сторони обвинувачення та захисту, а також самого підозрюваного колегія суддів Дніпровського апеляційного суду залишила ухвалу суду першої інстанції без змін, а апеляційну скаргу прокуратури — без задоволення.