flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпровський апеляційний суд взято під цілодобову судову охорону

11 грудня 2019, 12:48

Відсьогодні Дніпровський апеляційний суд взято під цілодобову судову охорону, яка дбатиме про безпеку відвідувачів та учасників судових процесів.

Урочисту присягу у суді сьогодні склали 84 службовці Служби судової охорони, з яких 12 будуть нести службу у Дніпровському апеляційному суді.

Суд став першим в області, в якому до роботи приступили працівники Служби судової охорони.

У першу чергу це пов`язане з тим, що апеляційний суд є найбільш завантаженим в Україні серед судів апеляційної інстанції і саме тут слухається величезна кількість резонансних справ, у ході яких можуть виникати конфліктні ситуації зриви судових засідань, порушення громадського порядку, різні протиправні дії стосовно учасників судових процесів, суддів та працівників апарату суду.

Нагадаємо, що тривалий час українські суди були без належної охорони взагалі або їх охороною займались підрозділи Національної гвардії України та Національної поліції.

Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Служба судової охорони здійснює підтримку громадського порядку в суді, забезпечує безпеку відвідувачів та учасників судового процесу, до їх функцій також входить припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя тощо.